Híreink

Cséfalvay: Ősszel kezdődhet az uniós pályázatok kiírása

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét alkotó partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább »

A miskolci Bosch gyárak együttműködése a Miskolci Egyetemmel

A Miskolci Egyetemen 2005-ben kezdte meg működését a cégcsoport nevével fémjelzett Mechatronika tanszék, amelyen belül a Bosch támogatásával egy korszerű mechatronikai laboratóriumot alakítottak ki. A felsőoktatási intézményekkel egyre erősödő kapcsolatot jelzi, hogy februárban a miskolci Bosch gyárak két vezetője is rangos kinevezést kapott a város egyetemén.

Tovább »

Az űripari alkalmazás nem végállomás

Széles körben felhasználható, fémet, fát, ipari műanyagot is helyettesíthet az Aluinvent fejlesztése.

Tovább »

A multiknál szeretünk a legjobban dolgozni

Az Audi, a Mercedes és a Bosch csoport Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2014-ben – derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából, írja az MTI.

Az Aon Hewitt csütörtöki közleményében hangsúlyozta: a felmérésben résztvevő közel nyolcezer pályakezdő és komoly szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállaló válaszai alapján a magyarok egyértelműen a multinacionális cégeket tartják a legvonzóbb munkaadóknak. Az első tízbe gyakorlatilag egy hazai és kilenc nemzetközi tulajdonú, több országban aktívan tevékenykedő vállalat került be.

A negyedik legvonzóbb cég a Microsoft, majd a Mol, a Coca Cola, a Nestlé, az IKEA, az IBM és a L'Oréal következik.

Tovább »

Magyar mérnökökkel készül az eBike 2.0

Egyre többen „nyergelnek át” autóról vagy tömegközlekedésről biciklire, a kerékpárok között pedig – egyelőre főként Nyugat-Európában – egyre többen választják az elektromos kerékpárt. 2013-ban Nyugat-Európában egymillió elektromos kerékpárt adtak el. A Bosch évente 80 millió darabot gyárt olyan precíz, kompakt és rendkívül hatékony elektromotorokból, melyek az eBike hajtásban is megtalálhatók. Az elektromos kerékpárok meghajtás-rendszereinek sorozatgyártása 2011 óta a miskolci Robert Bosch Energy and Body System Kft.-nél történik, amelybe a hatvani Bosch gyár által készített motorvezérlések kerülnek. A Magyarországon gyártott eBike alkatrészeket világszerte már 55 kerékpármárkába építik be.

Tovább »

Indul a EUROSTARS2 program! Pályázati konzultáció a NIH-ben

2013. októberében indult el az Európai Bizottság és az EUREKA tagállamok közös programja, a EUROSTARS2 program, amely a rendkívül sikeres EUROSTARS program (2007-2013) folytatása és amely a kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja. A Nemzeti Innovációs Hivatal pályázati konzultációt tart a programról 2014. február 24-én 14 órától.

A nemzetközi pályázatok benyújtási határideje 2014. március 13., 20 óra. Február 10-én megnyílt a pályázatok elektronikus benyújtását biztosító online felület is.

Bővebb információk a program honlapján érhetők el: https://www.eurostars-eureka.eu/

Tovább »

120 milliós támogatással fejleszti a Bosch tanműhelyét

A növekvő tanulói létszám miatt csaknem négy és félszeresére növeli tanműhelyének területét a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. A bővítést, illetve az oktatási helyszín felszerelését valamivel több, mint 120 millió forinttal támogatja a kormányzat a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon keresztül.

Tovább »

Horizon 2020 Regionális Információs Nap Miskolcon

Horizon 2020 Regionális Információs Napot rendez a Miskolci Egyetem Lillafüreden, a Hunguest Hotel Palotában 2014. január 22-én.

Tovább »

Új lehetőségek a horizonton - Horizont 2020 Nemzeti Nyitókonferencia

A Nemzeti Innovációs Hivatal a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve 2013. november 26-án konferenciát szervez a 2014 januárjától induló Horizont 2020 program hazai nyitányaként, a budapesti VAM Design Centerben. Az esemény célja, hogy segítse a hazai kutatási intézmények, egyetemek, vállalkozások felkészülését az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját a következő 7 évben meghatározó Horizont 2020 programra.

A program minden eddiginél nagyobb, mintegy 70 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodik. Három kezdeményezést (FP7, CIP, EIT) foglal magában és egyszerűbb adminisztrációt valamint új, innováció-orientált szemléletet ígér.

A Horizont 2020 program kiválósági alapon, nemzetközi versenyben, közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrásai további lehetőségeket jelentenek a magyar intézmények számára az ugyancsak uniós költségvetésből származó, de nemzeti szinten pályáztatott regionális források mellett.

A Nemzeti Innovációs Hivatal kiemelt feladatának tekinti a magyar intézmények pályázati sikerességének elősegítését a Horizont 2020 programban. Ezt a célt szolgálja a H2020 nyitókonferencia is, amelyet számos információs nap, konzultációs lehetőség, gyakorlat-orientált képzés követ majd, mind Budapesten, mind a regionális központokban.

Tovább »

Beadási határidő hosszabbítás a Telephelyfejlesztés és ipartelepítés pályázati felhívásban

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent “Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című, ÉMOP-1.1.1/F és B-13 kódszámú pályázati felhívás beadási határidejét 2014. január 6-áig meghosszabbította a kiíró.

Tovább »

Első  « 26 27 28 29 30 »  Utolsó

Aktuális

Megállíthatatlan az Ipar 4.0 előretörése - A sikeres alkalmazásban az ember is kulcsszerepet játszik

2021.07.16.

Az elmúlt években számos cikk, tanulmány jelent meg az ipar 4.0 (Industry 4.0) térnyeréséről. Sokan nevezik a negyedik ipari forradalomnak, jellegét tekintve valóban forradalmi változások előtt áll a gyártóipar.

Tovább »
Események
Július 2021
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
31