Híreink

Így változik a hazai autógyártás

Tovább »

A fémhab vonzotta Miskolcra a kínaiakat

Az Aluinvent Zrt. meghívására Miskolcra látogatott Shandong tartomány egyik jelentős ipari beruházási csoportjának delegációja. dr. Mengyi Rolanddal, a megyei közgyűlés elnökével is egyeztettek a fejlesztésekről.

Tovább »

2014. április 15-étől a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át a MAG Zrt.-től a Gazdaságfejlesztési Operatív Program projektjeinek közreműködő szervezeti feladatait

A közreműködő szervezetek útján ellátott feladatok központi költségvetési szerv által történő átvételéről szóló 96/2014 (III.25.) Kormányrendelet 1. § alapján 2014. április 15-től a MAG Zrt. által ellátott közreműködői feladatokat költségvetési szervek veszik át.

Tovább »

„Tudományos és Technológiai Park” cím pályázat

Pályázatot írt ki "Ipari Park" címmel rendelkező szervezetek részére a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Tovább »

Társadalmi egyeztetésen a versenyképes IKT szektort támogató felhívás tervezete

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében a Versenyképes IKT szektor fejlesztése (GOP-3.3.4.) felhívás társadalmi egyeztetése.

Tovább »

Elindult a Horizont2020 Kutatási és Innovációs Keretprogram hivatalos magyar nyelvű oldala

2014. március 20-án www.H2020.gov.hu név alatt elindult az Európai Unió Horizont2020 Kutatási és Innovációs Keretprogramjának hivatalos magyar nyelvű oldala a Nemzeti Innovációs Hivatal gondozásában.

Tovább »

Cséfalvay: Ősszel kezdődhet az uniós pályázatok kiírása

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét alkotó partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább »

A miskolci Bosch gyárak együttműködése a Miskolci Egyetemmel

A Miskolci Egyetemen 2005-ben kezdte meg működését a cégcsoport nevével fémjelzett Mechatronika tanszék, amelyen belül a Bosch támogatásával egy korszerű mechatronikai laboratóriumot alakítottak ki. A felsőoktatási intézményekkel egyre erősödő kapcsolatot jelzi, hogy februárban a miskolci Bosch gyárak két vezetője is rangos kinevezést kapott a város egyetemén.

Tovább »

Az űripari alkalmazás nem végállomás

Széles körben felhasználható, fémet, fát, ipari műanyagot is helyettesíthet az Aluinvent fejlesztése.

Tovább »

A multiknál szeretünk a legjobban dolgozni

Az Audi, a Mercedes és a Bosch csoport Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2014-ben – derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából, írja az MTI.

Az Aon Hewitt csütörtöki közleményében hangsúlyozta: a felmérésben résztvevő közel nyolcezer pályakezdő és komoly szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállaló válaszai alapján a magyarok egyértelműen a multinacionális cégeket tartják a legvonzóbb munkaadóknak. Az első tízbe gyakorlatilag egy hazai és kilenc nemzetközi tulajdonú, több országban aktívan tevékenykedő vállalat került be.

A negyedik legvonzóbb cég a Microsoft, majd a Mol, a Coca Cola, a Nestlé, az IKEA, az IBM és a L'Oréal következik.

Tovább »

Első  « 25 26 27 28 29 »  Utolsó

Aktuális

Hazai innovációk nemzetközi pályán

2021.04.28.

Hazai forrásból több mint 182 milliárd forintos kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatot ír ki az idén az NKFIH.

Tovább »
Események
Május 2021
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
101112
13
141516
17181920212223
24252627282930
31