Híreink

Megjelent a versenyképes üzleti környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás

Új pályázat érhető el infokommunikációs fejlesztések és vállalati együttműködések támogatására.

Tovább »

Elérhető a Partnerségi Megállapodás tervezete

A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elérhetővé tette a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Partnerségi Megállapodás tervezetét. A Partnerségi Megállapodás alapozza meg Magyarország 2014 és 2020 közötti uniós finanszírozású fejlesztési programjait.

Tovább »

Rekordmennyiségű uniós forrás kifizetése 2013 első félévében

Minden eddiginél több forrást sikerült eljuttatnia az uniós intézményrendszernek a pályázókhoz 2013 első felében: a kifizetett támogatások összege június végére meghaladta a 630 milliárd forintot.

Tovább »

Gyorsabb elektronikus ügyintézés az uniós pályázatoknál

Az európai uniós pályázatok kezelésében egyre nagyobb teret nyer az elektronikus iratkezelés, így gyorsabban hozzájuthatnak a pályázók az elnyert támogatásokhoz, egyszerűsödnek a bürokratikus folyamatok.

Tovább »

Egyedi uniós engedély a hazai kockázati tőkeprogram kiterjesztésére

 A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a jövőben nagyobb értékű befektetéseket is megvalósíthat a Széchenyi Tőkebefektetési Alap, befektetőtársak bevonásával akár 750 ezer euróra is növekedhet a befektetések egyedi értékhatára. 

Tovább »

Módosult az uniós támogatások felhasználására vonatkozó 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet

A Kormányrendelet módosításának célja, hogy a megítélt támogatások minél gyorsabban juthassanak el a kedvezményezettekhez, beleértve a döntéshozatali, és projekt megvalósítási szakaszokat is. 

Tovább »

Újra nyílik a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása érdekében a közép-magyarországi régióban kiírt pályázat

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból kiírt „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban” (KMR_12) című pályázati felhívás több év kihagyás után a Technológia programok utódaként 2012 márciusában újra megnyitásra került és óriási érdeklődés kísérte. A felhívás első értékelési szakaszára beérkező pályaművekben az igényelt támogatás háromszorosa volt a felhívás keretösszegének. Így az eredetileg tervezett 4 beadási szakasz helyett az első beadási határidőt követően az NFÜ felfüggesztette a felhívást.

Tovább »

A MAG Zrt. kezelésébe kerülnek az Új Széchenyi Terv ÁROP, EKOP és egyes ROP pályázatai

2012. július 29-től a Kormány 176/2012-es rendelete alapján a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. a VÁTI Nonprofit Kft. jogutóda az Új Széchenyi Terv keretébe tartozó pályázatok esetében. A rendelettel a MAG Zrt. kezelésébe kerülnek az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program, az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program, valamint a Regionális Operatív Programok eddig a VÁTI által kezelt pályázatai. 

Tovább »

Új pályázati lehetőségek a 7. Keretprogramban

Új pályázati kiírásokat hirdettek meg a 7. Keretprogramban.

Tovább »

Konecranes gyár épül Miskolcon

Kétmilliárdos beruházással épít gyárat Miskolcon a Konecranes. 2012. június 1-én írták alá a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség miskolci székházában „A Konecranes Supply Hungary Kft. új gyártóközpontjának („B” jelű üzemépület) kialakítása a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban” című projekt támogatási szerződését.

Tovább »

Első  « 28 29 30 31 » 

Aktuális

Megállíthatatlan az Ipar 4.0 előretörése - A sikeres alkalmazásban az ember is kulcsszerepet játszik

2021.07.16.

Az elmúlt években számos cikk, tanulmány jelent meg az ipar 4.0 (Industry 4.0) térnyeréséről. Sokan nevezik a negyedik ipari forradalomnak, jellegét tekintve valóban forradalmi változások előtt áll a gyártóipar.

Tovább »
Események
Július 2021
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
31