Határozzuk meg közösen a magyar gazdaság fejlesztési irányait

A dokumentum elkészítése és megvalósítása az új programozási ciklusban az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele.

Az S3 tervezés célja azonosítani az erősségeket, a legnagyobb potenciállal bíró fejlesztési területeket, amely alapján meghatározhatók az S3 prioritások. Hasonlóan a korábbi programozási időszakhoz, az S3 prioritásokhoz való illeszkedés elvárt cél lesz a jövőbeni pályáztatás folyamatában is.

Az előző S3 prioritásai alapvetően ágazati szinten jelölték a fejlesztési irányokat. Ehhez képest az új programozási időszakban alapvető különbség, hogy az S3 prioritások sokkal inkább ágazatközi jellegűek legyenek, és a legfontosabb társadalmi-gazdasági-környezeti kihívásokat fedjék le.

Az S3 prioritások tervezésnek kulcseleme az EDP (Entrepreneurial Discovery Process) folyamat, melynek célja, hogy alulról jövő tervezés formájában a vállalkozói, egyetemi, kutatóintézeti szféra és a társadalmi szereplők minél szélesebb körét bevonjuk a tervezési folyamatba. Ennek egyik legfontosabb állomását képezi az NKFI Hivatal munkatársai által készített online kérdőív kitöltése.

Az alábbi kérdőív kitöltése hozzájárul az S3 tervezési folyamat széles körű társadalmi megalapozottságához.

http://kerdoiv.nkfih.gov.hu/limesurvey/index.php?sid=58753&lang=hu

A kérdőív kitöltése megközelítőleg 8-10 percet vesz igénybe, a válaszadás önkéntes. Minden kitöltött kérdőív egyedi tartalmi feldolgozásra kerül, a Hivatal kizárólag anonim módon használja fel a kérdőívre adott válaszokat, azokat harmadik fél számára nem szolgáltatja ki.

Forrás: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-hirei/hatarozzuk-meg-kozosen

Aktuális

Már lehet nevezni a „Minőség-Innováció 2020” nemzetközi pályázat hazai fordulójára

2020.06.08.

Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.

Tovább »
Események
Augusztus 2020
HKSzeCsPSzoV
     12
345678
9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az aktuális hírekről, eseményekről!